Hieronder een voorbeeld van de landingspagina voor op uw website!

Nepmails, nepverzoeken, en links naar nepwebsites! Wees gewaarschuwd!

Cybercriminaliteit is het nr. 1 bedrijfsrisico van dit moment


Cybercriminaliteit is tegenwoordig zeer professioneel. Het maakt op grote schaal gebruik van kwetsbaarheden met innovatieve en geraffineerde tactieken en stelt bedrijven, overheden en particulieren voor enorme uitdagingen. En de situatie wordt er in de nabije toekomst waarschijnlijk niet beter op:

Zo heeft tweederde van alle Nederlanders wel eens te maken gehad met phishingmails, whatsappfraude of nepsms'jes van banken. Soms wordt een phishing-poging herkend, maar heel veel mensen worden toch slachtoffer, met soms duizenden euro’s schade.

Dit is niet verwonderlijk, cybercrime neemt steeds professionelere vormen aan. Waar phishingmails vroeger nog te herkennen waren aan bijvoorbeeld spelfouten, zijn ze inmiddels haast niet meer van echt te onderscheiden.

Top 3 van tactieken bij succesvolle aanvallen

Top 3 van aangevallen afdelingen

1 op de 2

organisaties heeft in de afgelopen 3 jaar een succesvolle cyberaanval meegemaakt.

van de organisaties verwacht ook niet dat de situatie het komende jaar zal verbeteren.

Diverse trends, zoals de wereldpolitiek, de vooruitgang van AI, nieuwe werkmodellen en het tekort aan IT-personeel, maken de cyberdreigingen nog ernstiger. Doordat cybercriminelen hun tactieken hier snel op aanpassen, worstelen veel organisaties met het beperken van de (menselijke) cyberrisico’s.

Optimaliseer uw cybersecurity!

Neem contact op en ontdek hoe wij u hierbij kunnen helpen

Is uw bedrijf voorbereid? En u als particulier?


Beveiligingsexperts beseffen dat technologie alleen niet genoeg is om hun organisaties te beschermen. Aangezien werknemers vatbaar blijven voor aanvallen met behulp van social engineering en riskante veiligheidsgewoonten, geven organisaties prioriteit aan het opbouwen van sterke veiligheidsculturen.

Top 3 prioriteiten van beveiligings-professionals:

9 van de 10 organisaties zijn van plan het komende jaar de awareness-maatregelen op peil te houden of te versterken.

De meest effectieve manieren om security awareness te vergroten volgens beveiligings-professionals:

Bron: www.sosafe.de

Voorkom cybercrime

Met een paar simpele maatregelen maakt u het voor criminelen minder interessant om uw bedrijf aan te vallen. Een paar tips om het de hacker zo lastig mogelijk te maken:

  • Tip 1: gebruik tweestapsverificatie
    Voordat een cybercrimineel u aanvalt, verzamelt die informatie over u. Denk aan inloggegevens uit een eerder datalek. Zorg daarom voor unieke wachtwoorden. En gebruik tweestapsverificatie. Google maakte eind 2021 voor 150 miljoen gebruikers tweestapsverificatie verplicht. In de maanden daarna halveerde het aantal gehackte accounts volgens het bedrijf.
  • Tip 2: installeer de laatste updates
    Cybercriminelen proberen via kwetsbaarheden uw computersystemen binnen te dringen. Maak het ze moeilijk door altijd de laatste software-updates te installeren.
  • Tip 3: bescherm uw systeem en maak back-ups
    Als de hacker eenmaal in uw computer zit, kan die uw systeem of data bijvoorbeeld op slot zetten. U kunt er dan zelf niet meer mee werken. Zorg ervoor dat u goede antivirussoftware installeert en altijd back-ups maakt.
51 procent van de CEO's en bestuursleden eist plannen voor cyberrisicobeheer bij belangrijke bedrijfs- of operationele veranderingen.
Meer dan 70 procent van de respondenten heeft verbeteringen opgemerkt in cybersecurity in het afgelopen jaar.

Bepaal de risicoklasse voor uw bedrijf!


Benieuwd in welke risicoklasse uw onderneming ingedeeld wordt? Doorloop in enkele minuten deze gratis tool en ontvang meteen een handige inventarisatie van beveiligingsmaatregelen.

Aan de hand van 11 vragen wordt een inschatting gemaakt hoe groot het risico is op een cyberincident. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse (1 t/m 4) uw onderneming valt en welke maatregelen er genomen moeten worden om uw digitale veiligheid op orde te hebben. Dit model is met name geschikt voor het midden- en kleinbedrijf.

In welke risicoklasse zit uw organisatie